Visning

Här får du värdefulla tips och goda råd inför den viktiga visningen. Vi har lång erfarenhet av vad man som säljare bör tänka på inför en visning. Vår uppgift är att objektivt beskriva de möjligheter din bostad har.

Visning – skapa en positiv atmosfär!
Vid visning är det vår uppgift att ta hand om spekulanterna, deras frågor och funderingar m. m. Helst bör du inte vara hemma, annars - håll dig i bakgrunden.

Oanmälda spekulanter
Har du tid och möjlighet, visa gärna bostaden men hänvisa till oss, som bokar tid för visning, svarar på frågor om pris, lån, tillträde m. m.

Visa inte en tom bostad
Erfarenheten visar att en tom bostad är svårare att sälja och ger ofta lägre pris. Intrycket blir ödsligt och kallt och hemtrevnaden är borta.

Första intrycket är alltid det viktigaste
Se till att gräsmattan är klippt, rabatterna rensade alternativt att det är skottat och sandat. Tänd utebelysningen under den mörka årstiden - det ger ett inbjudande och välkomnande sken.

Lugn och ro
När man visar en bostad ska det vara lugn och ro. Skapa en skön hematmosfär - stäng av radio, TV och hushållsmaskiner, så att samtal kan föras utan störning.

Hemmets atmosfär
Ett rent och välstädat hem förstärker intrycket av bostadens standard. Tända lampor i fönstren och utanför förhöjer hemtrevnaden och din bostad blir attraktiv.

Kök och badrum
Dessa utrymmen ges stor uppmärksamhet, de är dessutom de dyraste att reparera. Det är viktigt att det känns rent och fräscht.

Sovrum
Bäddat, städat, stängda garderober, utvädrat - öppenhet och luftighet i sovrummet gör det tilltalande.

Vind, källare och garderober
Plocka om möjligt undan för att ge ett luftigt och rymligt intryck. Se till att allt är i ordning - det samlade intrycket är det som räknas.

Husdjur
Tänk på att husdjuren helst inte bör vara hemma vid visningen.

Underhåll
Små skavanker sätter ned värdet på din bostad och ger ett allmänt intryck av eftersatt underhåll. Reparera och justera smärre fel, t. ex. droppande kranar. Dölj aldrig skador med nya tapeter eller färg!