Nyheter

Lura tjuven!

Lura tjuven!

Tankar inför semestertider!

Tankar inför semestertider!
I semestertider är det många som åker bort och lämnar sin bostad utan uppsikt under långa perioder. Några råd för att lura tjuven i sommar så att Du kan njuta fullt ut av din ledighet.
 
Berätta för dina bekanta och grannar att du ska resa bort. De kan då hålla ett vakande öga på ditt hem. De skulle t ex kunna hjälpa till med följande:

Tömma brevlådan på post och reklam.
Be någon titta till bostaden under bortovaron.
Lägga sopor i soptunnan så att den inte står helt tom.
Att då och då be någon parkera sin bil på er tomt så att huset ser bebott ut.

Sociala medier
Vänta med att lägga upp dina trevliga semesterbilder på sociala medier till du kommer hem istället. Statusuppdatera inte i sociala medier om att du är bortrest, det skickar signalerar för tjuven att hemmet är tomt en tid. Se till att positioneringstjänsten på mobilen är avaktiverad. Tänk på att vem som helst kan se dina twitterinlägg.
 
Trädgården
Förvara trädgårdsredskap och stegar inomhus eller i låst förråd så att tjuven inte kan använda dem för att bryta sig in hos dig eller dina grannar. Lämna leksaker, ett par skor som används i trädgården så att huset ser bebott ut. Men lämna inget som kan användas för att bryta sig in i huset.
 
Bostaden
Förvara inte kontanter och smycken hemma i bostaden. Det är tjuvens favoriter. Sätt timer på lamporna inomhus. Det är bra om de tänds och släcks oregelbundet och bara när det är mörkt ute.
 
På utomhusbelysning är det bra med en rörelsevakt vid entré- och altandörrar. På vissa ställen kan en stark halogenlampa vara lämplig.
 
Låt radion gå på med timer så att det hörs ljud i huset men, glöm inte dra ut sladden till TVn detta kan annars öka brandrisken.
 
Vidarekoppla telefonen så att det inte märks att den är vidarekopplad. Om den som ringer kommer till mobilsvar eller liknande indikerar detta att ingen är hemma.
 
Se till att ni har bra inbrottsskydd på fönster och dörrar. Lämna inga nycklar hemma till tjuven.
 
Ytterligare information
På https://www.stoldskyddsforeningen.se som är stöldskyddsföreningens hemsida kan du läsa mer om hur du kan skydda dina ägodelar med stöldskyddsmärkning m.m. är det många som åker bort och lämnar sin bostad utan uppsikt under långa perioder. Några råd för att lura tjuven i sommar så att Du kan njuta fullt ut av din ledighet.

Midsommar 2019

Midsommar 2019

Midsommar 2019

Vi på Arvhag vill önska alla en trevlig midsommar och samtidigt be alla ute i trafiken ta det försiktigt. Det är bättre att komma fram något försenat än skapa dramatik och tragedi för omgivning, släkt och vänner.

Fastighetsmäklartjänsten?

Fastighetsmäklartjänsten?

Mäklarsamfundet kommer i när framtid släppa flera korta filmer med syfte att förklara innehållet i och värdet av fastighetsmäklartjänsten och hur branschens villkor ser ut på ett enkelt och tillgängligt sätt. Den första kortfilmen har fokus på hur omfattande, prisvärd och konsumentsäker den svenska fastighetsmäklartjänsten är.

(https://www.maklarsamfundet.se/nyheter/fastighetsmaklartjansten-dummies)

Sveriges Nationaldag

Sveriges Nationaldag

Härligt firande

Idag firar vi Sveriges nationaldag till minne av 1809 års regeringsform.  Vi gläds gemensamt åt 200 år av fred. Vi på Arvhag vill önska nya och gamla kunder samt vänner och bekanta ett härligt firande.

Nationaldag

Nationaldag

Norges nationaldag

Varför nationaldag den 17 maj?
År 1814 sluts en fred i den tyska staden Kiel mellan Danmark och Sverige. Anledning till detta var att Danmark hade ställt sig på Frankrikes sida i Napoleonkrigen. Frankrike och dess allierade förlorande kriget och som förlorande part tvingades Danmark avträda Norge till Sverige.

Den omständigheten att Danmark tvingades avträda Norge till Sverige väckte stor vrede i Norge. Den dåvarande danske ståthållaren Kristian Fredrik förklarade Norge självständigt och utropade sig till kung. En för dåtiden radikal demokratisk författning, grundlov, undertecknades i Eidsvoll av en konstituerande församling 17 maj 1814.

Glädjen i Norge av självständighets förklaringen blev dock kortvarig. Den svenska armén under ledning av Jean-Baptiste Bernadotte tågade in i södra Norge under sommaren och tvingade norrmännen till underkastelse. Kristian Fredrik avsade sig tronen och lämnade landet.

Oavhängighetsförklaringen, revolutionen, visade sig dock inte vara förgäves då Norge kunde behålla Eidsvoll-författningen. Norge fick en stor grad av självständighet i den personalunion som skapades med Sverige.

Glad Påsk!

Glad Påsk!

Glad Påsk!

Vi på Arvhag jurist & fastighetsbyrå vill önska våra nuvarande och kommande kunder samt kollegor en riktig härlig påsk.

Med vänliga påskhälsningar

Roy - Lennart
Jurist & fastighetsmäklare

Partnerskap

Partnerskap

Samarbete/Parnerskap

Vi på Arvhag Fastighetsbyrå har ingått samarbete med Ebad & Partners Fastigetsmäklari, https://www.ebadpartners.se. Här Saluför vi våra bostäder/objekt sedan en tid under https://www.ebadpartners.se/till-salu.

För mer information, se https://www.ebadpartners.se/team.

Vattenläcka?

Vattenläcka?

I stora delar av Göteborg pågår nu en felsökning av vattenläcka!

I stora delar av staden pågår nu en felsökning av vattenläcka. Ett ämne som heter Pyranin har därför tillsatts vattnet, vilket gör att varmvattnet hos dig kan vara grönt.

Det är helt ofarligt och du kan använda vattnet precis som vanligt.
Pyranin är ett natriumsalt, som under lång tid använts vid läcksökning i ledningar och metoden är godkänd av Miljöförvaltningen i Göteborg.

Halten Pyranin är låg i vattnet, så det finns ingen risk att till exempel tvätten eller håret färgas.

Du bör däremot inte använda varmvatten när du lagar mat, då detta inte klassas som livsmedel. När du lagar mat ? tappa upp kallvatten och värm upp istället.
Felsökningen, som utförs av Göteborgs Energi, beräknas pågå under en till tre veckors tid.

Brådskande

Brådskande

Mäklarsamfundet vill informera!

Varning för bedrägeriförsök mot bostadssäljare!
Det har i närtid förekommit bedrägeriförsök mot bostadssäljare på några håll i landet. Säljaren blir kontaktad via telefon av bedragare som uppger sig vara från det lokala mäklarkontoret. De försöker lura säljaren att logga in med bankID för att rädda uppstådd situation med mäklaren inför visning kommande dagar. Detta för att kunna komma åt säljarens bankkonton. Bedragaren uppfattas som trovärdig och påläst. I något fall ska man ha lyckats föra över pengar från säljares konto.

Vi uppmanar alla medlemmar att uppmärksamma era kunder på detta. Gör även kunderna uppmärksamma på att de aldrig ska lämna ut koder, kort- & inloggningsuppgifter eller att använda BankID på uppmaning av någon som kontaktar dem.

Se information från Polisen om vad man kan göra för att skydda sig här: https://polisen.se/siteassets/dokument/forebygg_brott/skydda-dig-mot-vishing.pdf

Säkerhetsinformation från bankid: https://www.bankid.com/securityMäklarsamfundet | Box 1487 | 171 28 Solna | Tel 08-555 00 900 | Fax 08-555 00 999
service@maklarsamfundet.se | www.maklarsamfundet.se

Riksbyggen satsar i Göteborg

Riksbyggen satsar stort i Göteborg

Ett av Riksbyggens största satsningar i Göteborg någonsin. Bostäderna kommer uppta ta fyra kvarter som byggs etappvis.

Riksbyggen avser ta till vara den kunskap de byggt upp genom åren när det gäller social- och miljömässig hållbarhet. Tanke är att bygga en stadsdel för alla. Vill skapa en stadsdel där gammalt möter nytt och som kommer att kännas både global och lokal på samma gång, berättar Michael Ekberg, regionchef på Riksbyggen Bostad Väst.

Bostäder för ungdom, ungdomsettor och lägenheter med flexibla planlösningar, från ett till fem rum och kök. Uppemot 40 procent ska utformas för att passa familjer.

För området fokuseras på hållbarhet, vilket innebär att ekosystemtjänsterna maximeras, vilket görs med genomtänkta val av växter. Analys av klimatanpassningsfuktioner. Där det blir möjligt införs solcellsanläggningar. För de boende säkerställs medlemskap i fordonspool samt cykelparkering.

Riksbyggen kommer använda erfarenheter från Brf Viva. Med målsättningen att bli Sveriges mest hållbara bostadsområde.

Masthuggskajen är blir första stora detaljplanen i Nordens största stadsutvecklingsprojekt, Älvstaden.