Nyheter

Nytt förmedlingsuppdrag

Nytt förmedlingsuppdrag

Höjdhopparegången 2

Ljust trevligt parhus, bostadsrätt, med närhet till natur och service. Övre våningsplanet har full ståhöjd, vilket skapar en rymlig hemtrevlig känsla.

SÅLD!

SÅLD!

Bostadsrätt 1 C i BRF Höjden

Nu är förmedlingen genomförd och sista bostadsrätten i BRF Höjden såld. Vi på Arvhag jurist & fastighetsbyrå har på "Nytt" nåt försäljningsrekord nu på denna välplanerad 2:a (1 C) i omtyckta och natursköna Sävedalen. Belägen i den lilla och familjära BRF Höjden med tillgång till stor trädgård.

Unik ny tjänst

Unik ny tjänst

Revolutionerar mäklarbranschen


I dagarna lanserade UC, bankerna och mäklarorganisationerna en unik tjänst, som sägs kommer att revolutionera bank- och mäklarbranschen radikalt. Den unika nya tjänsten, med namn Tambur, knyter samman banker och mäklare i en digital tillträdesportal. Tjänsten kommer förenkla och effektivisera tillträdesprocessen när det gäller administration och kommunikation i samband med bostadsköp för såväl köpare, säljare och mäklare.
Tambur kommer att ge mäklare och banker alla de korrekta uppgifter som behövs för att genomföra en bostadsaffär, så att inga överraskningar dyker upp vid tillträdet, detta förväntas minimera antalet telefonsamtal och e-post.
Oskar Bjursten, affärsområdeschef för kreditupplysningstjänster på UC förklarar att han är oerhört stolt över att kunna erbjuda denna unika digitala tjänst till marknaden. En bostadsaffär ska vara enkel och utan överraskningar för både köpare, säljare, bank och mäklare. Genom vårt samarbete med mäklare och banker har vi lyckats skapa portalen Tambur, som han säger kommer effektivisera tillträdesprocessen.

Flyttlassen fortsätter

Flyttlassen fortsätter

Befolkningsökning i tätorterna

Ökad befolkningen i tätorterna
Tätortsbefolkning under 2017 ökade med nästan 100 000 personer. Denna ökning är svagare jämfört med föregående år, då tätortsbefolkningen ökade med mer än 120 000 personer. Utan förvåning har befolkningsökningen främst skett i landets största tätorter, med Stockholm, Göteborg och Malmö i toppen.

Vid utgången av 2017 bodde nästan 8,8 miljoner av Sveriges befolkning i en tätort, vilket motsvarar 87 procent av landets befolkning. De nio tätorter som hade en befolkning på minst 100 000 invånare ökade tillsammans med fler än 50 000 personer. De drygt 100 tätorter som hade mellan 10 000 och 50 000 invånare ökade sin sammanlagda befolkning med nästa 40 000 personer, vilket utgör en ökning på nästan 2 procent.
I nästan 700 av landets 1 979 tätorter minskade befolkningen. Minskningen var störst i Karlskoga följt av Malmbergets båda delar. Den största minskningen skedde bland tätorter i storleksklassen 1 000 - 10 000 invånare.

Visning av BRF Höjden

Visning av BRF Höjden

Välkommen till visning av vindsvåningen i BRF Höjden


BRF Höjden ligger högt läge med utsikt över Sävedalen och med tillgång till stor trädgård. Bostadsrättslägenheten finns i den lilla och familjära föreningen med namnet BRF Höjden.

Med närhet till Sävedalens hela utbud och idylliska villaområde. BRF bildades 2016. Samma år genomgick huset en omfattande renovering.

Visning sker söndagen den 15 april mellan 11.00 - 12.00 av den återstående bostadsrättslägenheten.

Anmäl ditt intresse vid önskemål om visning.

Trygg prissättning

Trygg prissättning

TRYGG PRISSÄTTNING

Genom ett nytt verktyg, tjänsten Bopriskoll, som lanseras av Mäklarsamfundet inom kort. I form av en nättjänst med avsikt att ge ökad konsumentnytta.

Prissättningen på bostadsmarknaden är ett av de område som väcker flest frågor bland konsumenter.

Mäklarsamfundets BoPriskoll avser vara en oberoende prisupplysning som ger ett tydligt underlag till en bostads utgångspris och en indikation på möjligt slutpris. Detta ska ske genom relevanta jämförelseobjekt i form av tidigare försäljningar i området. Ett enigt branschråd har gett Mäklarsamfundet stöd i den fortsatta utvecklingen och lanseringen av prisupplysningsverktyget.

Tjänsten tillgängliggörs för fastighetsmäklare och konsument inom kort.

Intensiva budgivningar, snabb prisutveckling och en efterfrågan som vida överstiger utbudet har gjort lockprisproblematiken till ett återkommande fenomen på bostadsmarknaden de senaste åren. Detta trots att forskningen visar att systematiskt lågt satta utgångspriser inte leder till högre slutpriser. Pris i marknadsföring har länge toppat anmälningsstatistiken till den statliga tillsynsmyndigheten Fastighetsmäklarinspektionen (FMI). För att bemöta problematiken och samtidigt ge svenska bostadskonsumenter annan viktig information för sin bostadsaffär, som till exempel föreningens skuld per kvadratmeter, tar nu Mäklarsamfundet fram tjänsten BoPriskoll.