Nyheter

Höjdhopparegången 2 - SÅLD

Höjdhopparegången 2 - SÅLD

SÅLD!!!

Nu är förmedlingen genomförd för Höjdhopparegången 2 sedan BRF givit sitt godkännande. Höjdhopparegången 2 är ett ljust trevligt parhus, bostadsrätt, med närhet till natur och service. Övre våningsplanet har full ståhöjd, vilket skapar en rymlig hemtrevlig känsla.

Vi på Arvhag jurist & fastighetsbyrå har på "Nytt" nåt försäljningsrekord nu på denna charmiga genuin bostadsrättslägenhet i Biskopsgården (Solvädersbyn).

Stoppar Sverige?

Stoppar Sverige?

Fasinerande

Inom några timmar får vi se om Sverige Stannar.
Idag med start 16.00 startar matchen mellan Sverige och Mexico i den ryska staden Jekaterinburg. Vi på Arvhag jurist & fastighetsbyrå avstannar och satsar på ett härligt firande vid skärmen i de gulblåa färgerna.

Grönt Bolån

Grönt Bolån

SBAB lansera grönt bolån!

Nu vill SBAB lansera grönt bolån. Bolånet baseras på fastighetens energiklass i energideklarationen från Boverket. Det beräknas omfatta bolånekunder med cirka 5,7 miljarder kronor i bolån vilka kan få sitt bolån omvandlat till Grönt Bolån och en grön ränterabatt.

Inledningsvis avser det Gröna Bolån ge 0,10 procentenheters rabatt för energiklass A och B, Det innebär 1 000 kronor per år i lägre räntekostnad före skatt för varje miljon kronor i bolån. Energiklass C avser ge 0,05 procentenheters ränterabatt. Kundens bolån omvandlas automatiskt av SBAB till Grönt Bolån.

Malin Pellborn, hållbarhetschef på SBAB, säger ”vi vill bli Sveriges mest ansvarstagande och hållbara bank”. Hon fortsätter med att säga ”genom att premiera energieffektiva bostäder skapar vi incitament för ökad energieffektivitet och hjälper på så sätt till att minska energiförbrukningen”. Vidare säger hon att ”vårt Gröna Bolån bidrar till att skapa en långsiktigt ökad efterfrågan på energieffektiva bostäder”.

Visning - Solskensvägen 5

Visning - Solskensvägen 5

Visning av Solskensvägen 5 i Surte

Välkommen till visning!
Visningen pågår mellan 17.30 till 18.00 måndag och onsdag av denna bostadsrättslägenhet på 3 r.o.k med välkomnande stor inbyggd balkong i vinkel. Bostadsrättslägenheten består av två rejäla sovrum med plats för säng, skrivbord och varm charm. Bostaden erbjuder god förvaring genom en stor klädkammare (walk in -closet), vilken kan nyttjas som extra sovrum.

Bostadsmarknad

Bostadsmarknad

NÄSTAN OMÖJLIGT FÖR UNGA KOMMA IN PÅ BOSTADSMARKNADEN

NÄSTAN OMÖJLIGT FÖR UNGA KOMMA IN PÅ BOSTADSMARKNADEN
SBAB påvisar allvarlig genusskillnad i att en ung man med medelinkomst kan köpa bostad i tre av Sveriges 20 största kommuner. Men en kvinna däremot med genomsnittslön Ej kan köpa i någon.

Det visas tydligt att de unga som ska in på bostadsmarknaden har det extremt svårt. Detta oavsett om man som ung har sparat disciplinerat och fått ihop pengar till kontantinsatsen. Detta ett år som är valår så har bostadsfrågorna inte prioriterats. Det saknas en samsyn och strategi i bostadspolitiken, en hel generation påverkas. Claudia Wörmann, boendeekonom på SBAB, säger att det borde bli en väckarklocka för dem med inflytande att förstå vidden av problemen som de unga står inför.

Claudia Wörmann säger vidare att det är ett flerdimensionellt problem att de unga inte kommer in på bostadsmarknaden då en egen bostad är ett steg på vägen mot att bli vuxen. Situationen för de unga leder till segregation, där de som har turen att ha föräldrar med ekonomiska resurser kan få hjälp.

Lura tjuven

Lura tjuven

Lura tjuven i sommar!

I semestertider är det många som åker bort och lämnar sin bostad utan uppsikt under långa perioder. Några råd för att lura tjuven i sommar så att Du kan njuta fullt ut av din ledighet.
 
Berätta för dina bekanta och grannar att du ska resa bort. De kan då hålla ett vakande öga på ditt hem. De skulle t ex kunna hjälpa till med följande:

Tömma brevlådan på post och reklam.
Klippa gräsmattan vid längre bortovaro.
Lägga sopor i soptunnan så att den inte står helt tom.
Hänga sin tvätt på din tvättlina eller torkställning.
Att då och då parkera sin bil på er tomt så att huset ser bebott ut.

Sociala medier
Vänta med att lägga upp dina trevliga semesterbilder på sociala medier till du kommer hem istället. Statusuppdatera inte i sociala medier om att du är bortrest, det skickar signalerar för tjuven att hemmet är tomt en tid. Se till att positioneringstjänsten på mobilen är avaktiverad. Tänk på att vem som helst kan se dina twitterinlägg.
 
Trädgården
Förvara trädgårdsredskap och stegar inomhus eller i låst förråd så att tjuven inte kan använda dem för att bryta sig in hos dig eller dina grannar. Lämna leksaker, ett par skor som används i trädgården så att huset ser bebott ut. Men lämna inget som kan användas för att bryta sig in i huset. Tänk också på att vissa dyrare trädgårdsmöbler kan vara stöldbegärliga.
 
Bostaden
Förvara inte kontanter och smycken hemma i bostaden. Det är tjuvens favoriter.Sätt timer på lamporna inomhus. Det är bra om de tänds och släcks oregelbundet och bara när det är mörkt ute.
 
På utomhusbelysning är det bra med en rörelsevakt vid entré- och altandörrar. På vissa ställen kan en stark halogenlampa vara lämplig.
 
Låt radion gå på med timer så att det hörs ljud i huset men, glöm inte dra ut sladden till TVn detta kan annars öka brandrisken.
 
Vidarekoppla telefonen så att det inte märks att den är vidarekopplad. Om den som ringer kommer till mobilsvar eller liknande indikerar detta att ingen är hemma.
 
Se till att ni har bra inbrottsskydd på fönster och dörrar. Lämna inga nycklar hemma till tjuven.
 
Ytterligare informatrion
På https://www.stoldskyddsforeningen.se som är stöldskyddsföreningens hemsida kan du läsa mer om hur du kan skydda dina ägodelar med stöldskyddsmärkning m.m.