Nyheter

Drömgrannen?

Drömgrannen?

Drömgrannen?

Drömgranne?
Svensk Fastighetsförmedling har låtit Kantar Sifo ta reda på vem svensken helst vill ha som granne och presenterar detta i senaste bobarometern.

Resultatet visar att det är Johan Glans och Mia Skäringer.

Det visar sig att de viktigaste egenskaperna hos en granne är hänsyn, hjälpsamhet och att grannen sköter sig själv. När svensken får välja drömgranne rankas komikern Johan Glans i topp tätt följd av Mia Skäringer som är mest populär bland kvinnor.

Liza Nyberg, vd på Svensk Fastighetsförmedling säger i ett uttalande att lära känna sina grannar kan öka trivseln i bostadsområdet men, det gör också att bostadsägare tillsammans kan hålla ett extra vakande öga i området och även hjälpa varandra i vardagen,

Grannegenskaper som är mindre tilltalande är kontrollbehov, festglädje och tystlåtenhet. Den de tillfrågade allra minst vill bo intill är ett gammalt ex – 36 procent betackar sig för detta. Nästan lika många, 32 procent, ser gärna att chefen bor någon annanstans.
Andra som bör hålla avstånd är föräldrar, svärföräldrar och kollegor. Åtta procent vill inte ens ha sin vän som granne.

Attefallare växer

Attefallare växer

Attefallare växer!

Med start för cirka fem år tillbaka krävs i normal fallet inte bygglov för komplementbyggnader på högst 25 kvadratmeter, detta gäller
i anslutning till en- eller tvåbostadshus.

Nu vill regeringen utöka den tillåtna byggnadsarean till 30 kvadratmeter. Det föreslås en lagändring att träda i kraft den 20 mars 2020.

Nytt koncept

Nytt koncept

Bohållplats ett nytt koncept!

Ett nytt koncept mellan två lägen, sälj och köp. En av de större mäklarkedjorna har konstaterat att ett av de största orosmolnen vid en bostadsaffär är att tvingas flytta ut innan Du får flytta in.

Som en lösning på detta har aktuella mäklarkedja i Stockholm tagit fram vad de kallar Bohållplats i området Fabriksparken i Sundbyberg. Bohållplats innebär att säljaren hyra en färdigmöblerad lägenhet i området tills den nya lägenheten är inflyttningsklar.

Mäklarkedjan i Stockholm säger att det här är en produkt som fyller ett minst sagt skriande behov som hittills varit svår att realisera. Som en mångsidig fastighetsägare och -utvecklare – bland annat med både hyresrätter och bostadsrätter i vår repertoar – känns det helt rätt att vara först ut på marknaden med att erbjuda bohållplatser.

Vidare säger mäklarkedjan att bohållplatsen som utformats för att ha en bas som passar de flesta också ger kunden chansen att lära känna sitt nya område i förtid.

Frågan är om detta koncept kommer att tas efter på fler orter än Sundbyberg i Stockholm?

Utmanar Hemnet!

Utmanar Hemnet!

UTMANAR HEMNET!

UTMANAR HEMNET
Några av Sveriges största mäklarbyråer går samman för att starta en egen sajt för bostadsannonsering, utmanar Hemnet.

Den utmanande sajt med namn Bomero beräknas lanseras i augusti i år. Avsikten är att den ska innehålla både bostäder till salu, kommande försäljningar, utlandsboenden och kommersiella fastigheter.

Aktörerna bakom Bomero är mäklarbyråerna Bjurfors, Skandiamäklarna, Mäklarhuset, Husman Hagberg, ERA och Mäklarringen. Enligt Dagens Industri står de sju tillsammans för en tredjedel av marknaden.

Marcus Svanberg nuvarande vd för Länsförsäkringar Fastighetsförmedling är styrelseordförande för Bomero. Han säger i ett uttalande att ”det de senaste åren har skapats en monopolliknande situation på marknaden för annonsering där en alltför dominerande aktör kunnat styra och höja priserna”.

Han säger vidare att ”den existerande monopolliknande situationen ytterst drabbat kunderna, vilket är ett av skälen till lanseringen av Bomero. Vi har för avsikt att lansera en tjänst som utmanar på såväl funktion och innehåll som pris”.

Dessutom menar han att ”både säljare som spekulanter och mäklare kommer att få tillgång till en mer kundnära marknadsplats”.

Aktörerna bakom Bomero tror på sund konkurrens och att utvecklingen av nya annonseringstjänster kan underlätta för den som ska sälja eller köpa bostad. Bomero är en långsiktig satsning, säger Marcus Svanberg.

Tanken är att Bomero på sikt, likt sin huvudkonkurrent Hemnet, ska innehålla både statistik, inspiration och ”utvecklade koncept” kring nyproduktion och kommersiella fastigheter.