Nyheter

Teknikfritt rum

Teknikfritt rum

SVENSKARNA VILL HA ETT TEKNIKFRITT RUM I HEMMET


I Svensk Fastighetsförmedlings senaste trendrapport framgår att en majoritet av svenskarna (57 procent) kan tänka sig ett helt teknikfritt rum i bostaden. Rapporten visar att endast 18 procent av de tillfrågade kunde tänka sig köpa nästa bostad endast på att ha sett den via VR. Dessutom att mest populära framtida hjälp-roboten kommer att ägna sig åt städning.
Överraskande nog är personer i åldern 66-79 år de som är mest negativt inställda till ett teknikfritt rum medan unga människor i åldersgruppen 16-29 år är mest positivt inställda.
Tekniken har förflyttats från datorer till våra kroppar i form av wearables, inbyggd teknik i kläder och accessoarer, men även till inredningen och delar av huset i form av exempelvis uppkopplade vitvaror och smart belysning.
Spridd uppfattning är att visningar i VR inte blir köpgrundade så kan det möjliggöra för konsumenter gå på betydligt fler visningar än tidigare, genom att de kan skapa en uppfattning om bostaden utan att behöva stressa runt på fysiska visningar.

Design Trender 2019

Design Trender 2019

Trenden för 2019

Trenden för 2019 har ett starkt fokus på naturliga, autentiska och hållbara materialval. Från valet av hållbara råmaterial över vackra inslag och inspirerande detaljer till hanverksmässighet och livslängden i tillverkningen av varje detalj.

Det är en förkärlek för materialval av massivt trä, rostfritt stål och raffinerade metallkonstruktioner, läder, keramik och terrakotta, lätt och luftigt glas och den eviga klassikern marmor. Färgtonen är lyxig och exklusiv. Nyanserna är jord och natur, gråa toner, brunt, varmt rött, mörkgrönt, mörkblå som matchas med mjuka pastellfärger, såsom beige, sand, grönt, blekgult och bebisrosa. Den nordiska rymden möter kryddor från klara gula, blå, röda och gröna färger.

2019 års designteman manifesteras i fyra stilgrupper SILENT NORTH - NARTURE NOIR - POETIC LUXURY - URBAN RETRO.

Polismyndigheten varnar!

Polismyndigheten varnar!

Polismyndigheten informerar

Polismyndigheten vill göra mäklarna uppmärksamma på att det varit några inbrott under senare tid i bostäder i Södermanland och Östergötland i samband med visningar. Det kan vara personer som på visningar har öppnat fönster och/eller dörrar för att sedan återkomma efter någon dag.

En mäklarrutin redan idag är att gå igenom bostäderna innan de lämnar en visning men Polismyndigheten vill påminna om att mäklaren tittar en extra gång för att säkerställa att allt är låst.

Leta livskamrat för att kunna bo

Leta livskamrat för att kunna bo

LETAR PARTNER FÖR ATT HA RÅD ATT BO

I en undersökning gjord av medlemsföreningen Bostadsrätterna visar det sig att i mer än 25% de unga i storstäderna säger att en starkt bidragande orsak till att de vill ha flick- eller pojkvän är att förbättra chanserna på bostadsmarknaden.

Att de unga ser sig tvingade leta partner för att lösa sin boendesituation visar hur ohållbar situationen har blivit. Det blir särskilt tydligt i relation till de siffror över genomsnittslöner som publicerades häromveckan, de visar att kvinnor i Stockholm inte har råd att skilja sig för att genomsnittslönen inte räcker till för att finansiera en etta sedan det skärpta amorteringskravet infördes, påpekar Kenny Fredman, samhällspolitisk chef på Bostadsrätterna och tillägger att det återigen syns hur de goda avsikterna med amorteringskraven – att inte dra på sig alltför stora skulder – slår fel.
Svårigheterna cementerar situationen ytterligare för alla som står utanför bostadsmarknaden.
I mer än 52 procent, av 30- till 35-åringar bor fortfarande kvar i sin första bostad, trots att män och kvinnor i genomsnitt blir föräldrar första gången vid 31,6 respektive 29,3 års ålder.
Inlåsningseffekterna som präglar bostadsmarknaden drabbar även förstagångsföräldrar och leder till trångboddhet.

Visning!!!

Visning!!!

Välkommen till visning av bostadsrätt 1 B i BRF Höjden

Välkommen till visning av bostadsrätt 1 B i BRF Höjden
BRF Höjden ligger högt läge med utsikt över Sävedalen och med tillgång till stor trädgård. Bostadsrätten finns i den lilla och familjära föreningen med namnet BRF Höjden vilken bildades 2016.

Närhet till Sävedalens hela utbud och idylliska villaområde. Huset genom gick en omfattande renovering samma år.

Visning hålles söndagen den 11 november mellan 12.00 - 12.30.

Anmäl ditt intresse vid önskemål om visning.