Nyheter

Lura tjuven

Några råd för att lura tjuven i sommar

Just under semestertider är det många som åker bort och lämnar sin bostad utan uppsikt under långa perioder. Några råd för att lura tjuven i sommar så att Du kan njuta fullt ut av din ledighet.
 
Berätta för dina bekanta och grannar att du ska resa bort. De kan då hålla ett vakande öga på ditt hem. De skulle t ex kunna hjälpa till med följande:

Tömma brevlådan på post och reklam.
Klippa gräsmattan vid längre bortovaro.
Lägga sopor i soptunnan så att den inte står helt tom.
Hänga sin tvätt på din tvättlina eller torkställning.
Att då och då parkera sin bil på er tomt så att huset ser bebott ut.

Sociala medier
Vänta med att lägga upp dina trevliga semesterbilder på sociala medier till du kommer hem istället. Statusuppdatera inte i sociala medier om att du är bortrest, det skickar signalerar för tjuven att hemmet är tomt en tid. Se till att positioneringstjänsten på mobilen är avaktiverad. Tänk på att vem som helst kan se dina twitterinlägg.
 
Trädgården
Förvara trädgårdsredskap och stegar inomhus eller i låst förråd så att tjuven inte kan använda dem för att bryta sig in hos dig eller dina grannar. Lämna leksaker, ett par skor som används i trädgården så att huset ser bebott ut. Men lämna inget som kan användas för att bryta sig in i huset. Tänk också på att vissa dyrare trädgårdsmöbler kan vara stöldbegärliga.
 
Bostaden
Förvara inte kontanter och smycken hemma i bostaden. Det är tjuvens favoriter.Sätt timer på lamporna inomhus. Det är bra om de tänds och släcks oregelbundet och bara när det är mörkt ute.
 
På utomhusbelysning är det bra med en rörelsevakt vid entré- och altandörrar. På vissa ställen kan en stark halogenlampa vara lämplig.
 
Låt radion gå på med timer så att det hörs ljud i huset men, glöm inte dra ut sladden till TVn detta kan annars öka brandrisken.
 
Vidarekoppla telefonen så att det inte märks att den är vidarekopplad. Om den som ringer kommer till mobilsvar eller liknande indikerar detta att ingen är hemma.
 
Se till att ni har bra inbrottsskydd på fönster och dörrar. Lämna inga nycklar hemma till tjuven.
 
Ytterligare informatrion
På https://www.stoldskyddsforeningen.se som är stöldskyddsföreningens hemsida kan du läsa mer om hur du kan skydda dina ägodelar med stöldskyddsmärkning m.m.

Tillträde

Tillträde

Avslut (tillträde)

Torsdagen den 27 juli hålles tillträde för en villa med adress Eriksbo Backe 1. Detta sätter punkt för ytterligare ett lyckat förmedlingsuppdrag med glada nöjda parter.
 
Åter har vi på Arvhag Jurist & fastighetsbyrå nått försäljningsrekord. Denna gång gäller det en Villa med inbyggd altan i söderläge på friköpt uppvuxen lummig tomt i natura nära omgivning.

Inlåsning

Sänkt flyttskatt och ökat utbud skulle få fler att flytta

Av de verksamma fastighetsmäklarna uppger 60 procent att
bostadskonsumenterna varken har möjlighet att flytta när de vill eller behöver.

Sänkt flyttskatt och ökat utbud skulle få fler att flytta. Det som försvårar möjligheterna att flytta är främst det låga utbudet, bristen på passande alternativ och bankernas restriktiva utlåning. Dessa faktorer inverkar negativt för flyttplaner speciellt för äldre och unga vuxna. Flera fastighetsmäklare är enig i sina svar på frågan vad som skulle få fler att flytta oftare. Svaret är nämligen ett ökat utbud och slopad eller sänkt flyttskatt. Med ett bredare utbud och sänkt flyttskatt skulle rörligheten öka på bostadsmarknaden.