Nyheter

Har du råd skiljas??

Har du råd skiljas??

Har du råd att skiljas?


Det blir allt svårare att skilja sig i det fall du bor i storstaden, detta särskilt för kvinnor. En kartläggning visar att kvinnors genomsnittslön nu svårligen räcker för att köpa en etta.
Långa köer och skyhöga bostadspriser står nu i vägen för den som funderar på att skiljas. Särskilt svårt är det för kvinnor, som har lägre genomsnittslön.
Faktum är att en genomsnittslön för varken man eller kvinna knappt räcker, detta enligt en kartläggning gjord av SBAB.

Oro för bostadsräntor

Oro för bostadsräntor

BOSTADSÄGARE OROAS ÖVER RÄNTAN

Till trots för att Riksbanken senaste valde att lämna reporäntan oförändrad är 46 procent av svenskarna oroliga för kommande höjningar.

En naturlig följd av den oro som nästan varannan svensk oroar sig för de stigande bolåneräntor. Det blir begripligt när lika många bostadsägare säger sig inte kunna klara en höjning av månadskostnaderna på 5 000 kronor.

Svenskarna är betydligt mer oroade över stigande bolåneräntor idag än för bara två år sedan. Ett troligast scenario är att reporäntan stiger kring årsskiftet. En bostadsägare måste ha koll på hur de påverkas av en eller två procents ökning, så se över dina lån så att du har rätt fördelning rörligt och fast, beroende på hur din ekonomiska situation ser ut i övrigt.

En seniors boende problem

En seniors boende problem

SVÅRIGHETER FÖR SENIORER PÅ BOSTADSMARKNADEN

Enligt en ny rapport bor seniorer kvar i för stora bostäder mot sin vilja – de har inte råd att flytta och får inga lån på sina dåliga pensioner.

Det gäller att orka ta hand om trädgården om man inte har råd att flytta – vilket många inte har. Äldre låses fast vid sina bostäder och blir ofrivilliga bromsklossar på bostadsmarknaden.

Det säger en ny rapport från Skattebetalarna och SPF Seniorerna, där drygt sex av tio seniorer – över 65 år – i villa och tre av tio i bostadsrätt anser att de bor större än de behöver. Sex av tio i villa och varannan i bostadsrätt anger att flyttskatterna utgör ett hinder för flytt.

Som en av de intervjuade säger att gammal blockerar man en stor bostad för barnfamiljer som gärna skulle vilja köpa vår bostad men vi har inte råd att flytta/sälja.

Visning av BRF Höjden

Visning av BRF Höjden

Välkommen till visning av bostadsrätt 1 B i BRF Höjden


BRF Höjden ligger högt läge med utsikt över Sävedalen och med tillgång till stor trädgård. Bostadsrätten finns i den lilla och familjära föreningen med namnet BRF Höjden vilken bildades 2016.

Närhet till Sävedalens hela utbud och idylliska villaområde. Huset genom gick en omfattande renovering samma år.

Visning hålles söndagen den 16 september mellan 14.00 till 14.30.

Anmäl ditt intresse vid önskemål om visning