Nyheter

Framtidens villa

Framtidens villa

Framtidens villa enligt Movehome???

En villa med samsovningsrum, ljudisolerat gamingrum och smarta funktioner.
Hustillverkaren Movehome arbetar för att utveckla framtidens villa. Nu presenteras en första fullskalig husmodell i Vallentuna, ritad av arkitektkontoret Urban Design. Villan sägs innehålla flera revolutionerande nyheter för den moderna familjens behov.

Det traditionella vardagsrummet med tv har pensionerats till förmån för flexibla lösningar såsom öppna rum indelade i flera zoner där barnen kan hänga eller familjemedlemmarna kan krypa upp med sina mobiltelefoner och surfplattor. Huset använder självklart smart teknik kopplad till vitvaror, lås, kameror och olika belysningsscenarier för dygnets alla stämningar och tillfällen.

Ett unikt samsovningsrum lanseras riktat till familjer med yngre barn, vilket ifrågasätter behovet av eget sovrum för alla barn. På sätt frigörs yta för andra funktioner och behov och på köpet får man kanske tryggare barn?

En annan nyhet är ljudisolerat gamingrum för högljudda spelare, platsbyggd förvaring som bättre svarar mot dagens behov och en dusch som flyttat ut från badrummet för att undvika morgonträngseln.

Tanken är att lyfta fram de praktiska funktionerna och göra dem till en del av husets hjärta. Tidigare generationer var kanske mer privata än nutidsmänniskan. Dusch och förvaring skulle gömmas undan.