Nyheter

Teknikfritt rum

Teknikfritt rum

SVENSKARNA VILL HA ETT TEKNIKFRITT RUM I HEMMET


I Svensk Fastighetsförmedlings senaste trendrapport framgår att en majoritet av svenskarna (57 procent) kan tänka sig ett helt teknikfritt rum i bostaden. Rapporten visar att endast 18 procent av de tillfrågade kunde tänka sig köpa nästa bostad endast på att ha sett den via VR. Dessutom att mest populära framtida hjälp-roboten kommer att ägna sig åt städning.
Överraskande nog är personer i åldern 66-79 år de som är mest negativt inställda till ett teknikfritt rum medan unga människor i åldersgruppen 16-29 år är mest positivt inställda.
Tekniken har förflyttats från datorer till våra kroppar i form av wearables, inbyggd teknik i kläder och accessoarer, men även till inredningen och delar av huset i form av exempelvis uppkopplade vitvaror och smart belysning.
Spridd uppfattning är att visningar i VR inte blir köpgrundade så kan det möjliggöra för konsumenter gå på betydligt fler visningar än tidigare, genom att de kan skapa en uppfattning om bostaden utan att behöva stressa runt på fysiska visningar.