Nyheter

Brådskande

Brådskande

Mäklarsamfundet vill informera!

Varning för bedrägeriförsök mot bostadssäljare!
Det har i närtid förekommit bedrägeriförsök mot bostadssäljare på några håll i landet. Säljaren blir kontaktad via telefon av bedragare som uppger sig vara från det lokala mäklarkontoret. De försöker lura säljaren att logga in med bankID för att rädda uppstådd situation med mäklaren inför visning kommande dagar. Detta för att kunna komma åt säljarens bankkonton. Bedragaren uppfattas som trovärdig och påläst. I något fall ska man ha lyckats föra över pengar från säljares konto.

Vi uppmanar alla medlemmar att uppmärksamma era kunder på detta. Gör även kunderna uppmärksamma på att de aldrig ska lämna ut koder, kort- & inloggningsuppgifter eller att använda BankID på uppmaning av någon som kontaktar dem.

Se information från Polisen om vad man kan göra för att skydda sig här: https://polisen.se/siteassets/dokument/forebygg_brott/skydda-dig-mot-vishing.pdf

Säkerhetsinformation från bankid: https://www.bankid.com/securityMäklarsamfundet | Box 1487 | 171 28 Solna | Tel 08-555 00 900 | Fax 08-555 00 999
service@maklarsamfundet.se | www.maklarsamfundet.se