Nyheter

Drömgrannen?

Drömgrannen?

Drömgrannen?

Drömgranne?
Svensk Fastighetsförmedling har låtit Kantar Sifo ta reda på vem svensken helst vill ha som granne och presenterar detta i senaste bobarometern.

Resultatet visar att det är Johan Glans och Mia Skäringer.

Det visar sig att de viktigaste egenskaperna hos en granne är hänsyn, hjälpsamhet och att grannen sköter sig själv. När svensken får välja drömgranne rankas komikern Johan Glans i topp tätt följd av Mia Skäringer som är mest populär bland kvinnor.

Liza Nyberg, vd på Svensk Fastighetsförmedling säger i ett uttalande att lära känna sina grannar kan öka trivseln i bostadsområdet men, det gör också att bostadsägare tillsammans kan hålla ett extra vakande öga i området och även hjälpa varandra i vardagen,

Grannegenskaper som är mindre tilltalande är kontrollbehov, festglädje och tystlåtenhet. Den de tillfrågade allra minst vill bo intill är ett gammalt ex – 36 procent betackar sig för detta. Nästan lika många, 32 procent, ser gärna att chefen bor någon annanstans.
Andra som bör hålla avstånd är föräldrar, svärföräldrar och kollegor. Åtta procent vill inte ens ha sin vän som granne.