Nyheter

Småhus använder mycket energi i onödan?

Småhus använder mycket energi i onödan?

Två miljonerna småhus använder mycket energi i onödan?

Energimyndigheten påstår att två miljonerna småhus i Sverige använder mycket energi i onödan. Med åtgärder skulle dessa hushålls samlade energiräkningar kunna gå ned med mer än tio miljarder per år.

Det säger nu Energimyndigheten som tillsammans med Sustainable Innovation nu lanserar en ny webbguide. Namnet på sajten är Min husguide med syfte ge oberoende expertråd om renoveringsåtgärder, vilka minskar energiåtgången och dess klimatpåverkan, förbättrar inomhusmiljön, sparar pengar och tar hänsyn till kulturvärden. Allt för att hjälpa privatpersoner som inte riktigt vet vad de ska fråga efter eller ställa för krav.

Utmaningen är för många veta vilka åtgärder det ska satsa på och hur undvika göra fel. Jan Kristoffersson, projektledare för Min husguide på Sustainable Innovation,säger ”Det är därför vi skapat den här guiden som på ett enkelt sätt hjälper småhusägare genom de olika vägval och frågeställningar som man möts av när man planerar åtgärder i sitt hus”.